وکیل خلع ید در کرج، بسیاری از افراد ممکن است به دلیل عدم آشنایی با حقوق و تکالیف خود در امورِ ملکیِ زندگیِ خود گرفتار مشکلاتی شوند یا مشکلاتی را برای دیگران به وجود آورند. مقولهی تصرف و غصب ملک، یکی از مواردی است که بسیاری از افراد جامعه ممکن است در مورد آن گرفتار مشکلاتی شوند درحالیکه مشورت با یک وکیل حرفهای و مطلع و مجرب در زمینهی” وکیل خلع ید در کرج” نقش بهسزایی در حل بهینهی این مشکلات دارد و چنین وکیلی میتواند کمک شایانی به جلوگیری از ضایع شدن حق در این زمینه کند.
بهترین وکیل خلع ید کرج کیست؟
برای رسیدگی به دعاوی خلع ید در کرج، کافی است همین الان با ما تماس بگیرید، تا وکیل متخصص خلع ید به کار شما رسیدگی کند.
معنای خلع ید چیست؟
معنای لغویِ کلمهی “ید”، دست است و در اصطلاح به تسلط و تصرف اطلاق میشود.
از سوی دیگر، خلع به معنیِ اخراج از عملی یا شغلی (عزل کردن) و سلب است و به این ترتیب، با توجه به اینکه اصطلاح “خلع ید” یک اصطلاح حقوقی و مربوط به مسئلهی ملک است، این اصطلاح به معنای “رفع تصرف و غصب در مورد یک ملک” است.
اصطلاح خلع ید به دلیل معنایی که از نظر حقوقی دارد، با مسئلهی رفعِ تصرف و اخراج متصرِف از یک ملک (مال غیرمنقول) و همچنین خارج کردن ملک از حالت غصب، در ارتباط نزدیک است.
دعویِ خلع ید نوعی دعوای مالی است و هزینهی دادرسیِ آن، نحوهی محاسبهی خاص خود را دارد؛ و باید زیر نظر وکیل خلع ید در کرج پیگیری شود.
غصب چیست؟
از نظر مادهی 308 قانون مدنی، “غصب، استیلا بر حق غیر است به نحو عدوان”. به بیان دیگر، غصب به معنای مسلط شدن یک شخص در مورد حق شخص دیگری به صورت عدوانی و غیرقانونی است.
البته عملاً در مسائل حقوقی، اصطلاح غصب در مورد مال را فقط در صورتی میتوان به کار برد که همه شرایط مورد نیاز وجود داشته باشد از جمله اینکه مسلط شدن، بدونِ مجوز قانونی و بدونِ اجازهی مالک صورت گرفته باشد.
در صورت عدم وجود شرایط مورد نیاز، نمیتوان از کلمهی “غصب” به عنوان یک کلمهی حقوقی در مورد مال استفاده کرد و در این حالت باید از کلمات و اصطلاحات دیگری استفاده کرد.
برای مشاوره تخصصی با وکیل خلع ید در کرج، با شماره درج شده تماس بگیرید و وقت مشاوره بگیرید.
دعویِ مناسب برای بازپسگیریِ اموال منقول
طبق نظر بسیاری از کارشناسان، هرچند هیچ قانونی، استفاده از کلمهی خلع ید را در مورد اموال منقول (به معنای اموال قابل نقل و انتقال از جمله اتومبیل) منع نکرده اما در عمل، دعویِ مناسب برای بازپسگیریِ مال منقول، دعویِ استرداد است، زیرا اموال منقول برخلاف اموال غیرمنقول، قابل نقل و انتقال هستند و اگر مالک یک مال منقول تصرفشده بخواهد آن را پس بگیرد، لازم است دعویِ مناسب یعنی دعویِ استرداد آن مال مطرح شود تا استرداد و تحویل مال انجام شود. به این ترتیب، دعویِ خلع ید در مورد اموال منقول نمیتواند کاربرد عملی داشته باشد.
وکیل برای خلع ید در کرج
دعاوی و پرونده های خلع ید، پرونده ها تخصصی ای هستند که بهتر است رسیدگی به آن را به وکیل خلع ید بسپارید، چرا که ماده و بندهای قانونی مختلفی در قانون برای شرایط مختلف پیش بینی شده است، که وکیل خلع ید کرج، با استناد به جا به قانون درست میتواند روال پیگیری پرونده را تسریع بخشد و یا حتی رای قاضی را تغییر دهد.
برای مشاوره تخصصی با بهترین وکیل خلع ید در کرج، میتوانید با شماره درج شده تماس بگیرید.
انواع خلع ید کدامند؟
از یک دیدگاه، مسئلهی “خلع ید” شامل دو نوع میشود:
- خلع ید مالکانه: زمانی که شخصی به طور غیرقانونی، ملک شخصی دیگر را به تصرف خود درآورده و مالک میخواهد ملک خود را از او پس بگیرد.
- خلع ید مشاعی: زمانی که یک ملک مشاع مورد تصرف قرار گرفته است. (ملک مشاع به ملکی گفته میشود که چند نفر به صورت همزمان مالک آن هستند.)
خوانده و خواهان در دعویِ خلع ید چه کسانی هستند؟
همانگونه که هر نوع دعویِ حقوقی، دو طرف یعنی “خواهان” و “خوانده” دارد، دعویِ خلع ید هم هم خواهان و خوانده دارد:
- خواهان دعویِ خلع ید: کسی که ادعا میکند ملک او تصرف شده و او خواستار پسگرفتن ملک خود است.
- خواندهی دعویِ خلع ید: کسی که ادعا میشود او ملک شخصی دیگر را تصرف کرده است.
اگر اثبات شود که ادعای خواهان درست است، خوانده باید ملک را تخلیه کند و پس بدهد.
چه زمانی میتوان دعویِ خلع ید مالکانه را مطرح کرد؟
زمانی که شخصی به طور غیرقانونی و به صورت غاصبانه و بدون اجازه، اقدام به تصرف مال غیرمنقولی کند که به صورت غیرمشاعی یا مشاعی به کسی یا کسانی دیگر تعلق دارد، مالک یا مالکان میتوانند دعویِ “خلع ید مالکانه” را مطرح کنند.
(مال غیرمنقول به معنای ملک از جمله زمین، خانهی آپارتمانی، خانهی غیرآپارتمانی و باغ)
اگر در یک پرونده خلع ید درگیر هستید، برای مشاوره تخصصی همین الان با بهترین وکیل خلع ید کرج تماس بگیرید.
در واقع، دعویِ خلع ید توسط مالک مال غیرمنقول علیه شخص متصرِف (کسی که مال را تصرف کرده) مطرح میشود و مالک از مرجع قضایی که صلاحیت رسیدگی به این مسئله را دارد، میخواهد اقدامات مورد نیاز برای پایان دادن به تصرف غاصبانه و غیرقانونیِ ملک را انجام دهد تا او بتواند ملک خود را پس بگیرد.
لازم است یادآوری شود که در صورتی که تعداد متصرفین بیش از یک نفر باشد، باید علیه همهی آنها دادخواست مطرح شود.
مالک چگونه میتواند دعویِ خلع ید را مطرح کند؟
مالک از دو طریق میتواند دادخواست مربوط به خلع ید را مطرح کند:
- با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: در صورتی که مال غیرمنقولی که متعلق به شخصی است، بدونِ مجوز قانونی و بدونِ اجازهی مالک آن تصرف شده و شخصی که تصرف کرده، حاضر به بازگرداندن آن نیست، مالک میتواند به منظور طرح دادخواست خلع ید علیه شخصی که مال غیرمنقول را تصرف کرده، به همراه مدارک مورد نیاز و سند مالکیتِ ملک مربوط به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند، و درخواست خود را پس از پرداخت هزینههای مربوط به سامانه ثنا و همچنین پرداخت هزینهی دادرسی ثبت کند.
- با مراجعهی مستقیم به دادگاه: در صورتی که مال غیرمنقولی که متعلق به شخصی است، بدونِ مجوز قانونی و بدونِ اجازهی مالک آن تصرف شده و شخصی که تصرف کرده، حاضر به بازگرداندن آن نیست، مالک میتواند به منظور طرح دادخواست خلع ید علیه شخصی که مال غیرمنقول را تصرف کرده، به جای اینکه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند، مستقیماً به یکی از شعبات دادگاه حقوقیِ محلی که ملک در آنجا قرار دارد مراجعه کند.
مالک باید همهی اسناد و مدارک مورد نیاز از جمله سند مالکیت را در زمان مراجعه به دادگاه به همراه داشته باشد و پس از پرداخت هزینههای مربوطه، درخواست خود را ثبت کند.
شروط دفاع از دعویِ خلع ید
چند شرط کلی برای دفاع از دعویِ خلع ید وجود دارد که در زیر به مهمترینِ آنها اشاره میکنیم:
- اثبات شود که خواهان دعوی، مالکِ ملک است.
- ثابت شود که مالکِ ملک، به عنوان مالکِ رسمیِ آن، سند مالکیت رسمی دارد و آن ملک دارای سابقهی ثبتی است یا اینکه به کمک سایر ادله از جمله شهادت شهود و تحقیقات محلی و دادنامهی دادگاه بتوان مالکیت را اثبات کرد.
- اثبات شود که خوانده، ملک را بدون اجازهی مالک تصرف کرده است.
- ثابت شود که مال تصرفشده از نوع غیرمنقول (ملک) است.
- اثبات شود که غصب اتفاق افتاده و تصرفی که خوانده انجام داده، از نوع غیرقانونی و غیرمجاز بوده است.
مدارک و ضمیمههای مورد نیاز برای ارائه جهت دعویِ خلع ید از سوی مالک
مدارک و ضمیمههایی باید برای دعویِ خلع ید از سوی مالک ارائه شود که از میان آنها میتوان به سند مالکیت و تصویر مصدق آن (برای اثبات مالکیت)، مدارک هویتیِ مالک (از جمله کارت ملی به منظور احراز هویت) و شمارهی پرونده استنادی اشاره کرد.
چه مواردی در پیشبرد دعویِ خلع ید در دادگاه تاثیرگذار هستند؟
- اثبات مالکیت رسمی
- شهادت شهود
- تحقیقات و معاینه محلی
- نظر کارشناس
دعویِ خلع ید در خصوص ملک مشاع
دعویِ خلع ید مشاعی زمانی مورد نیاز است که یک یا چند نفر از مالکان یک ملک مشاعی، آن ملک را در تصرف خود نگاه داشته بدونِ اینکه رضایت سایر مالکان آن ملک را جلب کرده باشند. در این حالت، اگر این فرد یا افراد حتی با وجود اخطار سایر مالکان باز هم به این اقدام خود ادامه دهند و دست از تصرف برندارند، میتوان دعویِ خلع ید مشاعی را مطرح کرد.
مشاوره تخصصی برای پروندهای خلع ید ملک مشاع را از افیشن مرادی بخواهید. برای هماهنگی همین الان تماس بگیرید.
در خصوص نوع سند، اختلاف نظرهایی در زمینهی خلع ید ملک مشاعی وجود دارد، به این معنا که جمعی از کارشناسان ذیربط بر این باور هستند که برای صدور حکم خلع ید مشاعی لازم است سند رسمی وجود داشته باشد و اگر سند رسمی موجود نیست، سند عادی باید بررسی شود و اصالت آن به تایید برسد تا اقدامات مورد نیازِ بعدی انجام شود.
خلع ید مشاعی در قانون اجرای احکام مدنی
به مسئلهی خلع ید مشاعی در مادهی ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی اشاره شده است: “در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید میشود، ولی تصرف محکومله در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.”
یکی از بارزترین مصادیق خلع ید مشاعی مربوط به مواردی است که چند نفر به واسطهی ارث بردن، مالک یک مال غیرمنقول مشترک (ملک از جمله خانهی غیرآپارتمانی، زمین، باغ و خانهی آپارتمانی) شدهاند و در آن شریک هستند درحالیکه یک یا چند نفر از این شرکا ملک را تصرف میکنند و حاضر به هیچ نوع توافقی برای رسیدن به یک راه حل از جمله تقسیم یا فروش هم نیستند. در چنین حالتی، درخواست خلع ید مشاعی، یکی از مهمترین راهکارهای قانونی است که به کمک این راهکار میتوان شرکای متصرِف را مجبور به راضی شدن به تقسیم یا فروش ملک کرد.
مطالبهی اجرتالمثل ایام تصرف ملک
خواهان میتواند علاوه بر دادخواست خلع ید، برای دریافت اجرتالمثل ایام تصرف نیز درخواست دهد. روال کار در این زمینه معمولاً اینگونه است که دادگاه از کارشناس اجرتالمثل میخواهد محاسبهی آن را انجام دهد و حکم مربوطه نیزبرای الزام به پرداخت آن صادر میشود.
نحوهی اجرای حکم خلع ید
نحوهی اجرای حکم خلع ید به این صورت است که پس از صدور قطعیِ حکم، حکم قابل اجرا است و به خواهان دعوی اطلاع داده میشود. سپس خواهان میتواند از طریق مراجعه به اجرای احکام مدنی، اجرای حکم صادر شده را تقاضا کند. به دنبال این تقاضا اجراییه صادر و حکم اجرا خواهد شد.
وکیل خلع ید در کرج کیست؟
وکالت خلع ید، یکی از حوزههای وکالت است و توصیه میشود دعاوی مربوط به این حوزه به وکلایی که در مورد آن تخصص کافی دارند، سپرده شود.
وکیل خلع ید مانند سایر وکلا پروانه وکالت دارد و میتواند هر نوع پروندهای را قبول کند اما به دلیل تخصص، علاقه، مهارت، تجربه و دانش تخصصی، حوزهی خلع ید را به عنوان حوزهی تخصصیِ خود یا یکی از حوزههای تخصصیِ خود انتخاب کرده است.
اگر قراردادی در میان نباشد، دعوای خلع ید که یک دعوای غیر مالی است مطرح میشود اما اگر قرارداد وجود داشته باشد دعوای تخلیه ید که یک دعوای مالی است مطرح میشود.
از آنجا که شعبه باید برای رسیدگی به پرونده خلع ید زمان تعیین کند نمیتوان بصورت دقیق گفت که این کار چقدر طول میکشد و بستگی به تراکم کار شعبه ها دارد، رمان آن میتواند بین 1 تا 5 ماه متغیر باشد.
یک وکیل ماهر، باتجربه و متخصص در زمینهی خلع ید چه مهارتها، مزیتها و ویژگیهایی دارد؟
در مورد مسئلهی خلع ید، بهتر است افراد از مشاوره و همراهیِ یک وکیل ماهر، باتجربه و متخصص بهرهمند شوند زیرا چنین وکیلی مهارتها، مزیتها و ویژگیهایی دارد که در زیر به مهمترینِ آنها اشاره میشود:
- در صورت وجود مدارک و ادلهی کافی و محکم میتواند به خوبی این مدارک و ادله را جمعآوری و از آنها در جهت دفاع از حقوق موکل خود استفاده کند.
- وکیل خلع ید در کرج از همهی قوانین، اصلاحیهها و تبصرههایی که به نوعی با مسئلهی خلع ید مرتبط هستند، اطلاع دارد و به تغییرات قانونی در این زمینه نیز اشراف کامل دارد.
- موکل خود را با حقوق و تکالیفی که به نوعی به موضوع خلع ید مربوط هستند، آشنا میکند.
- یک وکیل ماهر و باتجربه و متخصص در زمینهی خلع ید از همهی جزئیات روند دادرسی در مورد خلع ید آگاه است و میتواند به کمک دانش، تخصص، تجربه و مهارت خود، کمک کند تا پرونده زودتر به نتیجهی مطلوب برسد.
- تفاوتهای دادخواستهای حقوقی شبیه به هم و همچنین تفاوتِ اصطلاحهایی که معنای آنها نزدیک به هم است و ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند را بهخوبی میداند و کاملا مطلع است که هر پروندهای چه نوع دادخواستی نیاز دارد. (به عنوان مثال، هرچند “حکم خلع ید” و “دستور تخلیه” ممکن است شبیه هم به نظر میرسند اما هرکدام معنای مشخص و دادخواست جداگانه دارند.)
- وکیل بهتر از هرکسی میداند که با توجه به شرایط موجود، چه نوع دادخواست یا دادخواستهایی را باید تنظیم کند و ارائه دهد زیرا او بهخوبی میداند که ارائهی دادخواست اشتباه، ممکن است منجر به رد دادخواست شود.
- با زبان قانون و اصطلاحهای قانونی در زمینهی خلع ید کاملاً آشنا است.
- همهی راهکارها و راهحلهای قانونی در این زمینه را میداند و از آنها کمک میگیرد.
- یک وکیل خلع ید کرج با استفاده از دانش، مهارت، تجربه و تخصص خود به بهترین نحو میتواند به سهم خود از زمان استفادهی بهینه کند و تا جایی که میتواند، از طولانی شدن مدت زمان طرح دعوی و همچنین از اطناب دادرسی جلوگیری به عمل آورد.
- با استفاده از دانش، مهارت، تجربه و تخصص خود میتواند هرجا که نیازی به حضور موکلش نیست، حضور داشته باشد و به جای او اقدامات مورد نیاز را انجام دهد.
شماره تماس وکیل خلع ید در کرج
در یک پرونده خلع ید، وکیل نقشی بسیار موثر و مهم هم در زمان رسیدگی به پرونده، و هم در رای صادر خواهد داشت. با کمک گرفتن و همراهی وکیل خلع ید کرج، ریسک پرونده را کاهش دهید و مال و زمان خود را از دست ندهید. جهت رزور وقت مشاوره با شماره درج شده در https://afshinemoradi.com ما تماس بگیرید.