خانه » خدمات وکالت در کرج » بهترین وکیل اجرت المثل کرج ⚖️ [+15 سال سابقه✔️]

بهترین وکیل اجرت المثل کرج ⚖️ [+15 سال سابقه✔️]

این روزها شاهد هستیم که به دلایل مختلف از جمله کم اطلاعیِ زن و شوهر از حقوق و تکالیف خود، میزان موارد اختلاف‌های خانوادگی در جامعه افزایش یافته و یکی از موارد اختلاف که به دادگاه نیز کشیده شده، موضوع اجرت‌المثل ایام زوجیت است. وکیل اجرت المثل کرج با تسلطی که بر جنبه های مختلف موضوع دارد بهترین گزینه برای رسیدگی و مشاوره در این خصوص است.

این درحالی است که اگر زن و شوهر برای حل مشکلات در این زمینه از مشاوره و همراهیِ وکیل اجرت‌المثل برخوردار شوند، به حقوق و تکالیف خود در این زمینه واقف خواهند شد که در صورت این امر، پیگیریِ حلِ اختلافات خانوادگیِ مربوط به اجرت‌المثل (چه در درون خانواده و چه در دادگاه‌ها) به نحو مطلوب‌تری انجام خواهد شد.

بهترین وکیل اجرت المثل در کرج کیست؟

برای رسیدگی به پرونده های اجرت المثل همین الان با بهترین وکیل اجرت المثل کرج تماس بگیرید و مشاوره تخصصی دریافت کنید.

مشاوره با وکیل اجرت المثل در کرج برای گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت
مشاوره با وکیل اجرت المثل در کرج برای گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت

اجرت‌المثل ایام زوجیت چیست؟

زن به واسطه‌ی ازدواج، می‌تواند از برخی حقوق مالی برخوردار شود که از میان این حقوق می‌توان به نحله، نفقه، مهریه و اجرت‌المثل ایام زوجیت اشاره کرد. البته برخورداری از هریک از این حقوق نیازمند وجود شرایطی است که اگر آن شرایط وجود داشته باشد، آن حق مالی به زن تعلق می‌گیرد. چ

“اجرت‌المثل ایام زوجیت” یکی از انواع اجرت‌المثل است و معنای آن، حق‌الزحمه‌ی انجام کارهایی است که زوجه در خانه شوهر انجام می‌دهد اما وظیفه‌ای در قبال انجام این کارها ندارد.

البته باید به یاد داشته باشیم که طبق قانون و شرع، تمکین عام و خاص از شوهر در حدود قانون و شرع از جمله وظایف زن است و زن باید وظایف قانونی و شرعی خود را در قبال همسر خود انجام دهد. به این ترتیب، اجرت‌المثل به مواری تعلق می‌گیرد که جزو وظایف زن نیست.

برای مشاوره تخصصی با وکیل اجرت المثل کرج همین الان با ما تماس بگیرید.

قوانین مسئله‌ی اجرت‌المثل ایام زوجیت

 طبق تبصره‌ی ماده 336 قانون مدنی و طبق بند الف تبصره 6 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب 28/8/1371 مجمع تشخیص مصلحت نظام، “چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده‌ی وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت‌المثل تعلق می‌گیرد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرّع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید.”

شروط تعلق گرفتن اجرت‌المثل به زن

به طور کلی، شروطی برای تعلق گرفتن اجرت‌المثل به زن در نظر گرفته شده که در زیر به مهمترین این شروط اشاره می‌کنیم. (به صورت کلی، برخی از شروط ممکن است به دلیل تغییرات قانونی و یا اضافه شدن تبصره در طول زمان نسخ شوند.)

  • زن کارهایی را در منزل شوهر انجام داده باشد که شرعاً وظیفه‌ای در قبال انجام آنها ندارد.
  • دعوی طلاق مطرح باشد.
  • درخواست طلاق از طرف مرد باشد.
  • دلیل درخواست طلاق توسط مرد، سوء اخلاق و سوء رفتار زن و عدم انجام تکالیف و وظایف شرعی و قانونی از سوی زن باشد.
  • زن بتواند اثبات کند که در زمان انجام آن کارها قصد کسب درآمد نداشته و قصد تبرع داشته است. (قصد تبرع به معنای قصد انجام کار به صورت مجانی است.)
  • زن کارهایی را در منزل انجام داده باشد که از نظر عرف، در صورت انجام دادن آن کارها در جامعه هم می‌توان از آن کارها کسب درآمد کرد از جمله نظافت خانه، پرستاری از کودک و آشپزی.
  • شروط ضمن عقد در زمینه‌ی توافقات مالی از جمله شرط انتقال نصف دارایی وجود نداشته باشد.
مرتبط:   در مواردی که مهریه مال غیرمنقول انتخاب شود مهریه باید درکجا ثبت شود؟

هر یک از شروط بالا جزئیات مهمی دارد که زن و مرد باید این جزئیات را بدانند.

ضمن اینکه تبصره‌‌ای به ماده 336 قانون مدنی الحاق شده که به موجب آن، برای مطالبه‌ی اجرت‌المثل دیگر لازم نیست حتماً دعوی طلاق مطرح باشد بلکه زن حتی در طول مدت زوجیت و بدونِ طلاق هم می‌تواند اجرت‌المثل خود را مطالبه کند.

(البته ممکن است دادگاه به دلیل وجود ویژگی‌های خاص پرونده و همچنین با توجه به الزامات اجتماعی تصمیم بگیرد که تبصره‌ی یاد شده را در زمان تصمیم‌گیری لحاظ نکند که در چنین مواردی اگر از یک وکیل باتجربه، ماهر و متخصص در زمینه‌ی دعوی اجرت‌المثل مشاوره گرفته شود، این وکیل می‌تواند با آوردن استدلال‌های منطقی، توجه دادگاه را دوباره به سوی این تبصره جلب کند.)

نحوه اقامه‌ی دعوی اجرت‌المثل ایام زوجیت 

با توجه به ماهیت دعوی مطالبه اجرت‌المثل ایام زوجیت، فقط زوجه می‌تواند این دعوی را اقامه کند و اگر زوج و زوجه نتوانند در مورد پرداخت اجرت‌المثل به توافق برسند، زوجه می‌تواند برای آن دادخواست قانونی دهد. دو راه برای اقامه‌ی این دعوی وجود دارد:

  1. توسط خود شخص
  2. توسط وکیلی که از طرف آن شخص در این زمینه وکالت دارد. (داشتن وکیل در زمینه‌ی پرونده‌ی دعوی اجرت‌المثل ایام زوجیت کمک شایانی به افزایش سرعت و کیفیت پیگیری پرونده می‌کند.)

جهت رزرو وقت، و دریافت مشاوره از وکیل اجرت المثل در کرج ، با ما تماس بگیرید.

چه اسنادی برای دادخواست اجرت‌المثل ایام زوجیت باید ارائه شود؟

برای تنظیم دادخواست مربوط به اجرت‌المثل ایام زوجیت لازم است مدارک شناسایی زیر را ارائه کنید:

  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • همچنین اصل عقدنامه

دادگاه چه مواردی را پیش از تصمیم‌گیری در نظر می‌گیرد؟

طبق عرف و فرهنگ ایرانی، معمولاً تفکر غالب بر این است که زن با میل خودش و بدون اینکه توقع مالی داشته باشد، کارهای منزل را انجام می‌دهد و معمولاً در اکثر موارد، درخواست اجرت‌المثل ایام زوجیت از سوی زن فقط وقتی مطرح می‌شود که اختلافات بالا گرفته و زن می‌خواهد حقوق مالیِ خود را تا جایی که می‌تواند مطالبه کند.

دادگاه در مورد هریک از پرونده‌های اجرت‌المثل ایام زوجیت، به کمک کارشناسان، بررسی‌های مورد نیاز را انجام می‌دهد و سوالات مورد نیاز نیز پرسیده می‌شود تا معلوم شود که آیا به آن زن اجرت‌المثل تعلق می‌گیرد یا نه، و اینکه اجرت‌المثل او چقدر باید باشد.

مرتبط:   وکیل نفقه در کرج، مشاوره تخصصی برای گرفتن نفقه

  در زیر به تعدادی از مهمترین سوالاتی که دادگاه و کارشناس در این زمینه می‌پرسند، اشاره می‌شود:

  • زوجه چه کارهایی را در منزل شوهر انجام داده است؟
  • تحصیلات زوجه در چه حدی است؟
  • آیا زن و شوهر فرزند دارند؟ چه تعداد فرزند دارند؟
  • آیا زن به دستور شوهر کارهای منزل را انجام داده؟ یا اینکه با میل خودش انجام داده؟
  • آیا زن در زمان انجام کارها قصد داشته از شوهرش بابت انجام آن کارها پولی دریافت کند؟
  • زوجه هر روز چند ساعت از وقت خود را صرف انجام کارها کرده؟
  • آیا زوجه شاغل بوده است؟
  • زوجه در منزل شوهر از چه نوع امکانات زندگی برخوردار بوده است؟
  • آیا نقل مکان‌های متعدد وجود داشته است؟
  • آیا زوجه خادم و خدمتکار داشته است؟
  • زوج چه اموال منقول و غیرمنقولی دارد؟

مرجع دارای صلاحیت در مورد اجرت‌المثل ایام زوجیت کدام است؟

مسئله‌ی اجرت‎‌المثل ایام زوجیت از نظر حقوقی، زیرمجموعه‌ی مسائل خانواده است و بر اساس بند ۷ ماده ۴ قانون حمایت خانواده مصوب سال۱۳۹۱، دادگاه خانواده مرجع دارای صلاحیت برای رسیدگی به دعوی اجرت‌المثل ایام زوجیت است. 

روند تصمیم‌‌گیری در پرونده‌های اجرت‌المثل ایام زوجیت چگونه است؟

مدتی پس از ثبت دادخواست اجرت‌المثل ایام زوجیت، دادگاه تشکیل می‌شود و روند تصمیم‌‌گیری در پرونده‌های اجرت‌المثل ایام زوجیت به این صورت است که در جلسه‌ی دادرسی در دادگاه، صحبت‌های طرفین شنیده می‌شود و در صورتی که استحقاق زوجه در مورد اجرت‌المثل تشخیص داده شود، قرار ارجاع به کارشناسی صادر می‌شود.

کارشناس با توجه به فاکتورهای متعدد از جمله جواب سئوال‌هایی که پیش از این مطرح شد، اجرت‌المثل را تعیین می‌کند ضمن اینکه هریک از زوجین می‌توانند به مبلغ آن اعتراض کنند.

مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ی اجرت‌المثل ایام زوجیت چقدر است؟ 

فاکتورهای مختلف بر مدت زمان رسیدگی به دادخواست اجرت‌المثل ایام زوجیت تاثیر می‌گذارد که از میان آنها می‌توان به حجم کاری دادگاه و حجم کاری کارشناس مربوطه، و میزان پیچیدگی و چالش‌های پرونده اشاره کرد.  

سوالات رایج در مورد اجرت‌المثل ایام زوجیت

در ادامه به تعدادی از سئوال‌های رایج در مورد اجرت‌المثل ایام زوجیت اشاره می‌شود:

آیا پس از فوت شوهر می‌توان دعوی اجرت‌المثل ایام زوجیت را مطرح کرد؟

طبق نظر بسیاری از کارشناسان ذیربط، منع قانونی برای طرح دعوی اجرت‌المثل ایام زوجیت بعد از فوت زوج وجود ندارد البته به شرطی که همه‌ی شروط مورد نیاز که قبلاً به آنها اشاره شد وجود داشته باشد و زن بتواند همه‌ی موارد مورد نیاز را اثبات کند.

آیا پس از فوت زوجه، امکان مطالبه‌ی اجرت‌المثل توسط وراث زوجه وجود دارد؟

در صورتی که زوجه در طول حیات خود اجرت‌المثل را طلب نکرده باشد، معمولاً اینگونه برداشت می‌شود که او کارها را به صورت رایگان و بدون توقع مالی انجام داده است.

به همین دلیل در اکثر موارد، دادخواست از سوی وراث زوجه در مورد اجرت‌المثل رد می‌شود و پیگیری برای به ثمر رساندن این پرونده کار بسیار دشواری است.

آیا زن در ازدواج موقت نیز امکان مطالبه‌ی اجرت‌المثل را دارد؟

مرتبط:   مشاوره تخصصی با وکیل الزام به تمکین در شهر کرج

با توجه به الحاق تبصره‌ای به ماده 336 قانون مدنی، زوجه در صیغه یا عقد موقت هم می‌تواند اجرت‌‌المثل داشته باشد البته به شرط اینکه همه شروط مورد نیاز که قبلاً ذکر شد، وجود داشته باشد و زن بتواند موارد مورد نیاز را در صورت لزوم اثبات کند.

(در مورد مسئله‌ی صیغه یا عقد موقت نیز ممکن است دادگاه به دلیل وجود ویژگی‌های خاص پرونده و همچنین با توجه به الزامات اجتماعی تصمیم بگیرد که تبصره‌ی یاد شده را در زمان تصمیم‌گیری لحاظ نکند که در چنین مواردی اگر از یک وکیل باتجربه، ماهر و متخصص در زمینه‌ی دعوی اجرت‌المثل مشاوره گرفته شود، این وکیل می‌تواند با آوردن استدلال‌های منطقی، توجه دادگاه را دوباره به سوی این تبصره جلب کند.)

اجرت‌المثل ایام زوجیت به چه روشی محاسبه می‌شود؟

میزان اجرت‌المثل ایام زوجیت تحت تاثیر متغیرهای مختلفی از جمله وضعیت مالی زن و مرد، شاغل بودن یا شاغل نبودن زن، عرف منطقه‌ی محل سکونت و میزان دارایی‌ها مشخص می‌شود. مبلغ مشخص شده در سال‌هایی که زن و مرد زندگی مشترک داشته‌اند ضرب می‌شود تا مبلغ نهایی مشخص شود.

آیا در دوران نامزدی هم اجرت‌المثل تعلق می گیرد؟

در عرف جامعه ایرانی، دختران تا قبل از مراسم عروسی در منزل پدر خود سکونت دارند به همین دلیل در دوران نامزدی، اجرت‌المثل تعلق نمی‌گیرد.

آیا امکان تقسیط شدن اجرت‌المثل ایام زوجیت وجود دارد؟

پس از صدور رأی دادگاه، در صورتی که مرد از نظر دادگاه موظف به پرداخت اجرت‌المثل به زن باشد، اصل بر این است که مرد باید همه‌ی مبلغ را نقدی و یک‌جا پرداخت کند اما اگر مبلغ برای مرد سنگین باشد، او می‌تواند از طریق اِعسار، تقاضای تقسیط کند. اگر اِعسار زوج برای دادگاه محرز شود، او مبلغ را در طی اقساط به زن می‌پردازد.

وکیل اجرت‌المثل ایام زوجیت چه کسی است؟

وکیل اجرت‌المثل ایام زوجیت مانند سایر وکلا پروانه وکالت دارد و هر نوع پرونده‌ای را می‌تواند قبول کند اما به دلیل علاقه، دانش، تخصص و مهارتی که در زمینه‌ی مقوله‌ی اجرت‌المثل ایام زوجیت دارد، این حوزه را به عنوان حوزه تخصصی یا یکی از حوزه‌های تخصصیِ خود انتخاب کرده است.

این وکیل بهتر از هرکسی می‌تواند پرونده‌های مرتبط با موضوع اجرت‌المثل ایام زوجیت را در کمترین زمان ممکن و با بالاترین میزان بازدهی پیگیری کند و با اطلاعات کامل و همه‌جانبه‌ای که دارد، می‌تواند از اتلاف وقت و افزایش هزینه‌های موکلان خود جلوگیری کند و مانع از پیچیده‌ شدن پرونده‌ها شود.

این وکیل از همه‌ی تغییرات قانونی و اصلاحیه‌ها و تبصره‌ها نیز مطلع است که این مسئله، احتمال موفقیت پرونده‌ها را به میزان بسیار محسوسی افزایش می‌دهد.

شماره تماس وکیل اجرت المثل در کرج

برای رسیدگی به دعوای اجرت المثل بهتر است همین الان با شماره درج شده در afshinemoradi.com تماس بگیرید و از مشاوره و همراهی یک وکیل متخصص اجرت المثل در کرج بهره مند شوید. وکیل افشین مرادی با بیش از 15 سال سابقه و مدرک وکالت پایه یک در کنار شماست.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *